top of page
  • Writer's pictureGutsy Animations

Inarinsaamenkielinen Muumilaakso Muumileehi alkaa tänään Ylen kanavilla

Moominvalley is now in Inari Sami – season 2 episodes start to air today on Yle's channels.


Muumilaakson inarinsaamenkieliset jaksot näkyvät Yle TV2-kanavalla sekä Yle AreenassaTästä päivästä lähtien Muumilaakson asukkaat puhuvat myös inarinsaamen kieltä. Inarinsaame on uhanalainen, vain muutaman sadan puhujan kieli. Siksi suositun sarjan toteutuminen kielelle on historiallista. Inarinsaame ei kuitenkaan ole ensimmäinen saamenkielinen versio Muumilaaksosta vaan viime keväänä sarjan ensimmäinen tuotantokausi esitettiin pohjoissaameksi (Mumenvággi) Ylen kanavilla. Kyseinen kieliversio keräsi laajan yleisön.


Muumilaakso-sarjan toinen tuotantokausi on käännetty niin että puolet jaksoista esitetään inarinsaameksi ja puolet koltansaameksi. Näin ollen Muumilaakso-sarjaa tullaan näkemään kaikilla kolmella Suomessa puhuttavalla saamen kielellä.


Muumilaakson toisen kauden ensimmäisessä osassa Muumipeikko on jälleen vuoden vanhempi ja pyristelee tarmokkaasti irti Muumimamman ja Muumipapan turvasta. Tämä aiheuttaa draamaa ja sydänsuruja koko perheelle, mutta odotettavissa on myös naurua ja jännittäviä seikkailuja.


Inarinsaamenkielinen Muumilaakso-sarja alkaa Yle TV2:ssa maanantaina 7.9. kello 8.25. Samalla se tulee katsottavaksi Yle Areenaan.Muumileehin inarinsaamenkielinen cast


Kuvakrediitit: Sari Sarre: kuvaajana Linda Tammela, Auri Ahola: kuvaajana Mirka Kleemola, Anna Morottaja: kuvaajana Juha Kauppinen Photography, Aimo Aikio: kuvaajana Mari Korpimäki, Mikkâl Morottaja: kuvaajana Kevin Francett, Suvi King: kuvaajana Suvi King, Irján Musta: kuvaajana Katariina Musta, Marke Laaksonen: kuvaajana Eeva Vanhanen, Marko Tervaniemi: kuvaajana Vesa Toppari, Heli Huovinen: kuvaajana Kevin Francett, Tomi Koivunen: kuvaajana Sofia Koivunen, Veikko Aikio: kuvaajana Pasi Aikio, Niina Aikio-Siltala: kuvaajana Tiina Aikio


Käännös: Neeta Jääskö

Tilaaja: Anne-Kirste Aikio

Tuotantopäällikkö: Pauliina Feodoroff

Tuotantokoordinaattori: Tarja Porsanger

Tuottaja: Susa Saukko

コメント


bottom of page