top of page
  • Writer's pictureGutsy Animations

Muumilaakso jatkuu uusin jaksoin 2.3., 2. kauden ääninäyttelijöinä mm. Iina Kuustonen, Jorma Uotinen


Moominvalley returns to TV screens on March 2 with brand new episodes. New characters of the upcoming second season include Mr Brisk (FIN Riku Nieminen, SWE Kristoffer Gummerus), Thingumy (FIN Anna Puu, SWE Ida Kuningas), Bob (FIN Paula Vesala, SWE Sara Soulié), Hobgoblin (FIN Jorma Uotinen, SWE Nicke Lignell), the Fisherman (FIN Kari Ketonen, SWE Oskar Pöysti) and Toft (FIN Iina Kuustonen, SWE Nina Palmgren).


Katsojaennätyksiä keväällä 2019 rikkonut animaatiosarja Muumilaakso jatkuu odotetun toisen tuotantokauden jaksoin. Kauden neljä ensimmäistä jaksoa julkaistaan Yle Areenassa 2.3., ja samalla alkavat tv-esitykset Yle TV2:ssa ja Yle Femillä.


Toisella tuotantokaudella Muumipeikko on taas vuotta vanhempi, ja hän pyristelee ahkerasti eroon Muumimamman ja Muumipapan turvallisesta helmasta. Tämä aiheuttaa draamaa ja sydänsuruja koko perheelle, mutta luvassa on myös naurua ja vauhdikkaita seikkailuja.

Uusissa jaksoissa nähdään myös uusia hahmoja ja kuullaan uusia ääninäyttelijöitä. Herra Virkkunen hyppää mukaan tarinaan kauden avausjaksossa Latua, herra Virkkunen!, ja häntä näyttelee Riku Nieminen.


Tiuhti ja Viuhti, joina kuullaan Anna Puu ja Paula Vesala, liittyvät tarinaan jaksossa kuusi Taikurin hattu. Paula Vesala tunnustautuu suureksi Tove-faniksi:

"Pienenä kirjoitin Tovelle kirjeenkin, ja hän vastasi minulle ja lähetti kiiltokuvia ja postimerkkejä. Olimme yhdessä Anna Puun kanssa Tiuhti ja Viuhti, minusta idea oli hauska. Meidän äänet sopivat hyvin yhteen ja oli mukava nauraa kihertää ja äheltää yhdessä", Vesala riemuitsee.


Taikuria näyttelee Jorma Uotinen, ja hän esiintyy jaksossa kahdeksan. Jaksot 10–12 sijoittuvat Muumipapan saarelle, jossa tapaamme Kalastajan (Kari Ketonen).

Kauden viimeisessä jaksossa Muumilaakson marraskuu nähdään Tuhto, jota näyttelee Iina Kuustonen. Hän on ääninäyttelijänä sekä sarjan suomen- että englanninkielisessä versiossa. Tuhtoa pidetään eräissä tulkinnoissa Tove Janssonin alter egona, mihin hahmon alkuperäinen ruotsinkielinen nimi Toft voidaan ajatella viittaavan.  Englanninkielisessä sarjassa hahmon nimi on kuitenkin Toffle, joka olisi suomeksi puolestaan Nyyti. Iina Kuustonen antaa äänensä kummallekin hahmolle – Tuhdolle suomeksi ja Tofflelle englanniksi. 


Ensimmäiseltä kaudelta tuttuina ääninä kuullaan Joonas Nordman (Muumipeikko), Satu Silvo (Muumimamma), Ville Haapasalo (Muumipappa), Alina Tomnikov (Niiskuneiti), Kiti Kokkonen (Pikku Myy), Olavi Uusivirta (Nuuskamuikkunen), Markku Haussila (Nipsu), Taisto Oksanen (Hemuli), Lotta Lindroos (Mymmeli), Kristiina Halttu (Vilijonkka) ja Heikki Harma (Piisamirotta).


Muumilaakso Yle Areenan katsotuin ohjelma

Muumilaakson ensimmäinen tuotantokausi, joka ensiesitettiin keväällä 2019, oli katsojamenestys. Sen avausjakso Pikku Myy tuli taloon sai yli 2,1 miljoonaa katsojaa ja oli koko viime vuoden neljänneksi katsotuin tv-ohjelma Suomessa.* Muumilaakson ensimmäinen jakso oli myös Yle Areenan katsotuin ohjelma (597 000 katsojaa) vuonna 2019.*


Muumilaakso palkittiin tammikuussa parhaan lasten- ja nuortenohjelman Kultaisella Venlalla ja marraskuussa parhaan lasten animaatiosarjan TBI Content Innovation Awards -palkinnolla. Suomalaisen tuotantoyhtiö Gutsy Animationsin tuottama sarja on myyty jo yli 30 maahan. 

Muumilaakson toisen kauden on ohjannut Oscar-palkittu Steve Box. Käsikirjoituksesta vastaavat Boxin lisäksi Emmy-palkitut Mark Huckerby ja Nick Ostler. Sarjan taiteellisena johtajana toimii Marika Makaroff. Sarjan alkuperäisen musiikin ovat säveltäneet Jarmo Saari, Samuli Kosminen ja Pekka Kuusisto. Jokaisessa jaksossa kuullaan lisäksi huippuartistien mm. Cavetownin ja Girl in Redin täysin uusia kappaleita. Tällä kaudella esiintyjäkaartista löytyy ennätysmäärä kotimaisia artisteja: Vilma Alina, New Ro, Jesse Markin ja Olavi Uusitalo.

Tove Janssonin luomat muumihahmot täyttävät tänä vuonna 75 vuotta. Ensimmäinen muumitarina Muumit ja suuri tuhotulva julkaistiin vuonna 1945.


Muumilaakson toisessa tuotantokaudessa on 13 jaksoa. Ne julkaistaan Yle Areenassa 2.3. (4 jaksoa), 30.3. (4 jaksoa) ja 27.4. (5 jaksoa). Sarjaa esitetään myös Yle TV2:ssa ja Yle Femillä maanantaisin klo 18.00 alkaen. Muumilaaksoa voi katsoa myös kuvailutulkattuna. Sarjan pohjoissaamenkielinen versio Mumenvággi alkaa Ylen kanavilla 13.4.


*Lähde: Finnpanel.


Muumilaakso - 2. kausi 2.3. alkaen Ylen kanavilla

Comments


bottom of page