top of page
  • Writer's pictureGutsy Animations

Muumilaakso-TV-sarja englanniksi Ylen kanavilla

The Moominvalley TV series will be available in its original format in English on Yle's channels in Finland.Helsinki, maaliskuu 23 2021. Suomalaisen Gutsy Animations -tuotantoyhtiön palkittu Muumilaakso-animaatiosarja tullaan esittämään englannin kielellä Ylen kanavilla. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on saatavilla Yle Areenassa 2.4. lähtien ja kaikki 13 jaksoa tullaan näkemään maratonlähetyksenä Yle TV2-kanavalla 4.4. klo 10.00 alkaen.


Sarjan alkuperäiseen näyttelijäkaartiin kuuluu muun muassa Taron Egerton (Rocketman, Kingsman), Rosamund Pike (I Care a Lot, Gone Girl), Kate Winslet (Ammonite, Titanic) ja Jennifer Saunders (Todella upeeta, Shrek). Sarjan ohjaajana toimii Oscar®-voittaja Steve Box ja taiteellisena johtajana Marika Makaroff. Sarjan musiikin ovat luoneet Samuli Kosminen, Jarmo Saari sekä Pekka Kuusisto.


“On todella hienoa että kumppanimme Yle tarjoaa suomalaisille faneille mahdollisuuden katsoa Muumilaaksoa englannin kielellä! Sarjaa seuratessa on todella mielenkiintoista nähdä ja kuulla miten kansainväliset huippunäyttelijät kuten Taron Egerton, Rosamund Pike tai Kate Winslet ovat rakentaneet Muumilaakson hahmot omikseen.” Gutsy Animationsin perustaja ja Muumilaakso-sarjan taiteellinen johtaja, Marika Makaroff, kertoo.


Muumilaakso-sarjaa on esitetty Ylellä tähän mennessä jo viidellä eri kielellä – suomeksi, suomenruotsiksi, pohjoissaameksi, inarinsaameksi ja koltansaameksi. Kulttuurihistoriallisesti merkittävät saamenkieliset versiot ovat tehty yhteistyössä Gutsy Animationsin, Yle Draaman ja Saamelaiskäräjien kanssa.


Vuoden 2019 katsotuimmaksi TV-sarjaksi noussut Muumilaakso* on voittanut muun muassa British Animation Awardsin palkinnon parhaasta lastenohjelmasta (2020), Kultaisen Venlan parhaasta lasten- ja nuortenohjelmasta (2019) ja vuonna 2020 se valittiin kansainvälisesti tunnetun Emmy® Kids -kilpailun ehdokkaaksi.


Muumilaakso (Moominvalley) englanniksi Yle Areenassa perjantaina 2.4. ja Yle TV2-kanavalla sunnuntaina 4.4. Klo 10.00 alkaen.


*Lähde: FinnpanelLisätietoa

Marika Makaroff / Gutsy Animations


Kuvakrediitit tulee pitää liitettynä kuvitukseen: © Moomin Characters ™ / © Gutsy Animations 2021


Gutsy Animations

Muumilaakso-animaation kehittänyt Gutsy Animations luo ja tuottaa merkityksellistä sisältöä

rohkealla asenteella. Kaikki tuotantomme tähtäävät kansainvälisille markkinoille ja niillä

tavoitellaan sosiaalista muutosta.Business Finland on tukenut Muumilaakso-sarjan tuotantoa.


Moomin Characters

Moomin Characters Oy Ltd on virallinen muumi-hahmojen tekijänoikeuksien valvoja. Kaikki

Muumilaakson hahmot ovat maailmanlaajuisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muumit ovat yksi Suomen suurimmista vientituotteista, ja niillä on maailmanlaajuinen fanikunta. Tove Jansson (1914-2001) kirjoitti ja kuvitti muumeista yhdeksän romaania, neljä kuvakirjaa ja satoja sarjakuvia vuosien 1945 ja 1970 välillä. Kirjoja avoimista ja seikkailunhaluisista, sekä myös perhettä rakastavista muumeista on käännetty yli 55 kielelle ja niitä painetaan yhä nykyään ympäri maailmaa.


Muumit ovat nauttineet kansainvälistä suosiota 1950-luvulta lähtien, jolloin alkuperäiset

muumi-sarjakuvat tavoittivat kymmeniä miljoonia lukijoita maailmanlaajuisesti. Myöhemmin

muumit ovat ilahduttaneet ihmisiä useilla mantereilla niin animaatiosarjojen, teemapuistojen kuin esimerkiksi näytelmien välityksellä. Muumi-lisenssinhaltijoita on yli 750 ympäri maailman.


Tove Jansson perusti Moomin Characters Oy Ltd:n 1950-luvulla yhdessä veljensä Lars Janssonin kanssa huolehtimaan muumien tekijänoikeuksista, ja se on edelleen perheyritys.

Rights and Brands on yrityksen maailmanlaajuinen agentti lisenssiasioissa.Yle

Yle on suomalainen julkisen palvelun mediayhtiö, Suomen suurin luovan työn yhteisö ja sisältötalo. Yle tuottaa monipuolista, laadukasta ja luotettavaa sisältöä kaikille sähköisille kanaville. Ylessä on vakituisia työntekijöitä noin 2800. Ylen tv- ja radiokanavat sekä verkkopalvelut työllistävät tämän lisäksi suuren joukon luovan alan ammattilaisia ja asiantuntijoita.
Comments


bottom of page