top of page
  • Writer's pictureGutsy Animations

MUUMILAAKSON 2. KAUSI ULKONA TÄNÄÄN: SOUNDTRACK VILISEE TUOREITA MUSIIKINTEKIJÖITÄ


Kansainvälistä menestystä saaneen Muumilaakso-animaation toinen tuotantokausi alkaa tänään Ylen kanavilla ja Yle Areenassa. Tuotantokauden virallinen soundtrack julkaistaan 10.4.2020. Albumilla esiintyy paljon uusia suomalaisia tähtiä kuten Jesse Markin, Vilma Alina ja New Ro sekä kansainvälisesti tunnettuja artisteja kuten Cavetown, girl in red ja Alex Vargas.


BRIEFLY IN ENGLISH: Moominvalley Season 2 out in Finland today! Season 2 Soundtrack coming out on 10th of April 2020. Soundtrack features artists Cavetown, girl in red, Alex Vargas, Jesse Markin, Vilma Alina, New Ro and many more (scroll down to see the full list).

Jo yli 30 maahan myydyn sarjan toisen kauden soundtrackille ollaan haluttu nostaa nousevia tähtiä sekä kotimaasta että maailmalta. Esittäjien lisäksi mukana on suuri määrä suomalaisia uuden sukupolven säveltäjiä ja tuottajia. Tulevalla kaudella kuullaan musiikkia muun muassa Jesse Markinilta​, ​Vilma Alinalta​, New Rolta​, ​Sam Huberilta,​ ​Alex Vargasilta​, ​girl in rediltä​ sekä Cavetownilta​.


“​Haluamme viedä maailmalle Tove Janssonin upeiden tarinoiden ja vahvojen arvojen lisäksi myös muuta suomalaista sisältöosaamista. Toisen kauden musiikintekijöiksi valikoitui uusia nousevia artisteja, joilla tulee olemaan myös kansainvälistä kysyntää​”, sarjan luova johtaja ja vastaava tuottaja ​Marika Makaroff ​sanoo.


Sarjan originaalimusiikin tekijätiimiin on tullut mukaan multi-instrumentalisti ​​Jarmo Saari​,​ joka on säveltänyt sarjan toiselle tuotantokaudelle score-musiikin yhdessä ensimmäiseltä tuotantokaudelta tutun Samuli Kosmisen​ kanssa. Saari on tunnettu konsertteihin, elokuviin, koreografioihin ja levyille luomistaan visuaalisista sävellystöistä ja monikerroksisista äänikollaaseista. Saarelle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnastaan. Score-musiikissa kuuluu edelleen vahvasti myös ​säveltäjä Pekka Kuusisto​n kädenjälki ensimmäiseltä kaudelta.


Sarjan toisen tuotantokauden musiikin editoinnista vastaa Music editor ​Dan Brown​. Brownilla on vahva musiikillinen tausta niin esiintyjänä, editorina kuin tuottajana. Sarjan music supervisorina jatkaa ​Virpi Immonen​.


Muumilaakso jatkuu tänään 13 uuden jakson voimin. Ensimmäiset neljä jaksoa julkaistaan Yle Areenassa 2.3., seuraavat neljä jaksoa 30.3. ja loput viisi jaksoa 27.4. Sarjaa esitetään myös Yle TV2:ssa ja Yle Femillä maanantaisin.


Yle tarjoaa mahdollisuuden katsoa Muumilaaksoa myös kuvailutulkattuna. Sarjan pohjoissaamenkielinen versio Mumenvággi alkaa Ylen kanavilla 13.4. Muumilaakso-sarja on myyty jo yli 30 maahan ja sen toinen kausi on käynnistynyt myös Iso-Britanniassa Skyn kanavilla sekä Japanissa NHK-kanavalla.


Muumilaakson toisen kauden soundtrackilla kuullaan seuraavat kappaleet:


1. First Day Of My Life - Sam Huber

2. Homesick - Cavetown

3. Something New - girl in red

4. Made Of Stone - Jesse Markin

5. Cloudy Eyes - New Ro

6. Change Is Gonna Know My Name - Alex Vargas

7. Start Again – BOBBi 8. A Place To Call Home – jens 9. Cloudy - Vilma Alina

LISÄTIEDOT


Gutsy Animations

Muumilaakso-animaation kehittänyt Gutsy Animations luo ja tuottaa merkityksellistä sisältöä rohkealla asenteella. Kaikki tuotantomme tähtäävät kansainvälisille markkinoille ja niillä tavoitellaan sosiaalista muutosta. www.gutsy.fi

Business Finland on tukenut Muumilaakso-sarjan tuotantoa.


Moomin Characters

Moomin Characters Oy Ltd on virallinen muumi-hahmojen tekijänoikeuksien valvoja. Kaikki Muumilaakson hahmot ovat maailmanlaajuisesti rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muumit ovat yksi Suomen suurimmista vientituotteista, ja niillä on maailmanlaajuinen fanikunta. Tove Jansson (1914-2001) kirjoitti ja kuvitti muumeista yhdeksän romaania, neljä kuvakirjaa ja satoja sarjakuvia vuosien 1945 ja 1970 välillä. Kirjoja rohkeista ja seikkailunhaluisista, mutta perhekeskeisistä muumeista on käännetty yli 55 kielelle ja niitä painetaan yhä nykyään ympäri Maailmaa.


Muumit ovat nauttineet kansainvälistä suosiota 1950-luvulta lähtien, jolloin alkuperäiset muumi-sarjakuvat tavoittivat kymmeniä miljoonia lukijoita maailmanlaajuisesti. Myöhemmin muumit ovat ilahduttaneet ihmisiä useilla mantereilla niin animaatiosarjojen, teemapuistojen kuin esimerkiksi näytelmien välityksellä. Muumi-lisenssinhaltijoita on yli 750 ympäri maailman.

Tove Jansson perusti Moomin Characters Oy Ltd:n 1950-luvulla yhdessä veljensä Lars Janssonin kanssa huolehtimaan muumien tekijänoikeuksista, ja se on edelleen perheyritys.

Rights and Brands on yrityksen maailmanlaajuinen agentti lisenssiasioissa.

http://www.tovejansson.com http://www.moomin.com


Yle

Yle on valtakunnallinen julkisen palvelun yleisradiotoimintaa harjoittava viestintäyhtiö. Ylen tehtävänä on tuoda täyden palvelun ohjelmisto siihen liittyvine oheis- ja lisäpalveluineen jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin. Yle tarjoaa luotettavasti ja riippumattomasti monipuolisen ja monikulttuurisen kuvan maailmasta. Yle tekee ohjelmia ja tuottaa palveluja suomeksi ja ruotsiksi sekä muun muassa saameksi, romaniksi ja viittomakielellä. Yle tarjoaa suomalaisille yhtäläiset mahdollisuudet saada tietoa, kokea elämyksiä, viihtyä sekä sivistää ja kehittää itseään. Yle tavoittaa ohjelmistoillaan käytännössä kaikki suomalaiset.


Sony Music Entertainment Finland

Muumilaakso 2 -soundtrackin jakelu & tiedotus.


Yhteyshenkilöt

Muumilaakson musiikki: Gutsy Animations, Virpi Immonen: virpi.immonen@gutsy.fi

Sony Music Finland, Sami Rikala: sami.rikala@sonymusic.com

Yleisesti Muumilaakso-sarjasta:

Gutsy Animations, Reetta Ranta: reetta.ranta@gutsy.fi

Muumilaakso-sarjasta Ylellä:

Yle, Heli Vartiainen: heli.vartiainen@yle.fi

Comments


bottom of page