top of page
  • alishahasan8

MUUMILAAKSO VOITTAA PARHAAN ANIMAATION JA PARHAAN TARINANKERRONNAN PALKINNOT SHANGHAISSA

HELSINKI/BRISTOL, Helsinki, 23. kesäkuuta. Suomalaisen Gutsy Animations -tuotantoyhtiön Muumilaakso on jälleen saavuttanut kansainvälistä menestystä. Tällä kertaa animaatiosarjan kolmas kausi on palkittu kuuluisassa Shanghai TV Festival -tapahtumassa, jossa se voitti Parhaan animaation ja Parhaan tarinankerronnan Magnolia-palkinnot. Finalisteja samassa kategoriassa oli yhteensä kymmenen, ja vastassa oli mm. Kungfu Panda Dragon Knight (DreamWorks Animation Television, USA), The Seeds and the Smoos (Magic Light Pictures, UK) ja White Cat Legend 2 (Nice Boat Animation, Kiina).


Paras animaatio -palkinnon kaikki ehdokkaat:


White Cat Legend 2 (Nice Boat Animation, China)

Kungfu Panda Dragon Knight (DreamWorks Animation Television, USA)

The Degenerate-Drawing Jianghu (China)

Tracks in the Snowy Forest (China)

Mob Psycho 100 III (Japan)

Moominvalley Season 3 (Gutsy Animations, Finland/UK)

The Case (Italy)

The Seeds and the Smoos (Magic Light Pictures, UK)

To Your Eternity (Japan)

Yao-Chinese Folktales (China)


Aiemmin tänä vuonna Muumilaakso-animaatiosarja oli ehdolla maailmankuulussa Annie Awards -palkintogaalassa Amerikassa, Best TV/Media Children’s Programme -kategoriassa. Lisäksi sarja on vastikaan ollut ehdolla Palm Springs Animation Film Festival -kilpailussa Parhaan lyhytanimaatio- ja Parhaan LGBTQ -kategoriassa sekä kotimaisessa Venla-gaalassa, kilpailemassa Parhaan lastenohjelman pystistä.


Muumilaakson englanninkielisen version ääninäyttelijäkaartin kuuluu mm. Rosamund Pike (Muumimamma), Matt Berry (Muumipappa), Jack Rowan (Muumipeikko) ja Bel Powley (Pikkumyy).


Tove Janssonin tarinoihin perustuvaa Muumilaakso-sarjaa on nähty Ylen kanavilla jo kolme tuotantokautta ja yhteensä 39 jaksoa. Muumilaakson ensimmäinen tuotantokausi valmistui vuonna 2019. Toinen kausi julkaistiin 2020 ja kolmas 2022.


Neljättä kautta tehdään parhaillaan ja se huipentuu jännittävällä tavalla, kun kaunis Muumilaakso kohtaa tähän mennessä suurimman uhkansa. Alkuperäisten Muumi-kirjojen kuuluisimman tarinan innoittamana komeetta kiihtyy Muumilaaksoa kohti, eikä kukaan tiedä mitä tehdä. Vain rakastettujen Muumien kiltteys, hyväksyntä ja ainutlaatuinen huumorintaju voivat pelastaa päivän.
Lisätietoja:


Alisha Hasan

Markkinointipäällikkö

+358 407217572


Comments


bottom of page